Frida

Frida

Ivar: Szuka
Termet: Közepes
Szín: beige rajzos
Születési idő: 2022-01-01 Bekerülési idő: 2022-05-14

Önkéntesünk írása Fridáról: 

"Amikor először találkoztam Fridával nagyon félt. Az ember közeledtére azonnal kuckója legmélyebb sarkába bújt el, remélve, hogy ott senki nem talál rá. Előlem is eliszkolt, de valami azt súgta, hogy meg tudom törni a jeget. 

Beszéltem hozzá és közben tisztes távolságban türelmesen vártam. Kis idő múlva benne is felébredt a kíváncsiság, előbújt, körbejárt, alaposan szemügyre vett. Aztán egyre közelebb és közelebb merészkedett. A becézgetés megtette hatását, szép lassan összebarátkoztunk. 

A sétát ugyan még nem tudja teljes odaadással élvezni, de a simogatást, babusgatást már minden mennyiségben. Menet közben néha megáll, lefekszik, jelezve, hogy most nem érzi komfortosan magát, de idővel és kellő bíztatással újra útnak indul. Hagyta, hogy felvegyem és arrébb vigyem, ha a helyzet úgy kívánta. Semmiféle félelem keltette agresszió nincs benne. Ismerős kutya pajtásokkal boldogan játszik, idegenekkel szemben óvatos, de egyáltalán nem ellenséges. 

Őszinte tekintete mindent elmond, arra született, hogy szeressék és hogy ő is szerethessen. Frida lelke olyan tiszta, mint a frissen hullott hó. Törékeny és elbűvölő személyiség. Őszintén úgy gondolom, hogy boldog és szerencsés lesz az a gazdi, aki őt örökbe fogadja."

Frida több fős kifutóban él, más kutyákkal könnyen összeszoktatható. 

Nagy felelősség egy kölyök kutyát hazavinni, így kérjük, hogy csak akkor dönts a befogadása mellett, ha fel vagy készülve azokra a kellemetlenségekre, amik ezzel járhatnak. Semmihez sem fogható érzés, mikor a kutyádat, a társadat fiatal kora óta ismered, élete minden fontos pillanatának tanúja voltál, így utólag már eltörpülnek azok a kényelmetlenségek, amiket az első időben okozhat. Komoly, felelős döntést hozz, mert nagyon nagy törést okozol egy kutyusnak, ha vissza kell kerülnie a menhelyre, amiatt, hogy nem tudod kezelni a helyzetet. Ha mindezzel tisztában vagy, akkor gyere el Firdáért és vidd haza magaddal. 

 

Örökbefogadom!