Schwarz

Schwarz

Ivar: Kan
Termet: Nagy
Szín: fekete fehér
Születési idő: 2020-05-12 Bekerülési idő: 2022-05-07

Ne ítélj elsőre, szokták mondani. Nos Schwarcz esetben is ez igaz. Hatalmas robosztus test ugyanis egy rommá tört szívet rejt. Amikor ezt a közel 40kg-s kutyát ölben kell kihozni a kennelből annyira fél mindentől az ember kitalálni sem tudja mi történhetett ezzel a végtelenül meggyötört lélekkel. Annyit tudunk róla, hogy egy komoly összefogás révén sikerült őt és még 71 kutyát megmenteni, melyben sok szervezet vállalta, hogy lehetőségeihez mérten a megmentett kutyusoknak helyet biztosít, így mindenkit el tudtak hozzni a korábbi helyről.

Egy ilyen méretű rettegő kutyával nem egyszerűen indul a séta, de szerencsére kis idő múlva oldódott picit és érezte, hogy a séta nem is olyan szörnyű tevékenység. Jámbor buci feje szereti a simogatást. Menhely felé visszaérve a hangos zajok, a kutyaugatás hatására újra befeszül és csak arra koncentrál, hogy a számára jelenleg biztonságot nyújtó kennelbe visszatérjen. Ott látszólag megnyugodott. Beültem hozzá 5-10 percre és úgy tűnik a fülvakarást is szereti, mert amikor abbahagytam már tolta is a fejét a kezem alá, hogy folytassam. Ennek a kutyusnak egy gazdi biztonságot jelentő gondoskodására lenne szüksége minél hamarabb.

Többen foglalkoznak vele, időről-időre feltesszük ide is a frissebb információkat. 2022. szeptembere: 

SCHWARZ jelentés: 

Korábbi posztunkban már írtunk Schwarzról, hogy nem lesz egy könnyű eset és a szocializációs folyamat teljes hiányától pedig igen zárkózott is. Számára jelenleg a kis házi kennel nyújtja az egyetlen biztonságot. Kennel ajtajához érve sokszor ugat, de amikor felismer, megváltozik. Onnantól már várja, hogy beüljek hozzá egy kicsit. Ha más nincs a közelben teljesen feloldódik és bújik, kéri a simogatást. Azonban ha valaki feltűnik, ő újra bezár és látni a félelmet a szemében, de nekem már valamiért bizalmat szavazott, és ez jó érzés. Bekerülése után még nagy nehezen ugyan, de ki tudtuk vinni sétálni, azonban az utóbbi hetekben ez teljes ellenállásba ütközik a részéről. Két ember is kevés ahhoz, hogy sétára bírja. A menhely kapujától legfeljebb 10 méterre jutunk vele. Korábban akkor nyugodott meg, amikor távolabb értünk a menhelytől és nem hallotta a kutyaugatást. Remélem sikerül minél gyorsabban fejlődést elérnünk nála. A folyamatról is természetesen beszámolunk majd. Aki szeretné őt örökbefogadni, annak sok dolga lesz vele, hogy elnyerje a szívét.

Örökbefogadom!