Délceg

Délceg

Ivar: Kan
Termet: Közepes
Szín: fekete
Születési idő: 2021-01-01 Bekerülési idő: 2021-09-01

Délceg egy nagyon különleges kutya, gyönyörű, kedves tekintetű mudi keverék. Szinte érthetetlen, hogyan lehet már egy éve a menhelyen ez a tündéri kutyus.

Bekerülésekor Délceg nagyon félős volt, keveseket engedett magához közel. Azóta rengeteget fejlődött, kinyílt és az egykor bátortalan kutyusból egy barátságos, emberszerető kutya lett. Imádja az emberi figyelmet, amint odaérünk hozzá, rögtön a kennel rácsaihoz dőlve várja a simogatást, és a jutalomfalatokat. Hétről hétre egyre határozottabb lesz, egyre magabiztosabban diktálja a sétatempót. Egykor még félénken lépdelt mellettünk, ma már bátran indul neki a terepnek.

Séta közben változó iramot diktált. Néha lendületes, ugyanakkor az emberre is figyel, két lábon állva hosszú percekig tudja ölelni sétáltatóját. Látszik, hogy már nagyon vágyik a szeretetre egy igazi gazditól.

Úgy vettük észre, hogy az autóktól még fél (nem igazán volt lehetősége megszokni azokat), és egy-egy hangosabb köhögéstől is összerezzen. Egyértelműen kell neki a foglalkozás és tanítgatás is, de ő a könnyebb esetek közé tartozik és biztos vagyok benne, hogy egy szerető gazdinak nagyon hálás társa lenne.

Másik kutyával osztozik jelenleg egy kennelen, sőt valószínűleg a másik kutyussal lét is segített abban, hogy legyőzze a kezdeti bátortalanságát. Így egy nála kisebb termetű kutyával az összeszoktatása szerintem megoldható lenne, persze ez függ a másik állat habitusától is (érdemes lehet előbb ezt egy séta során óvatosan kipróbálni). A cicákat figyelmen kívül hagyja, legalábbis eddig ez a tapasztalatunk.

Egy rendkívül kedves és különleges kutyát ismerhettem meg Délceg személyében, a jövőbeli gazdija nagyon szerencsés lesz vele.

Örökbefogadom!