Dorka

Dorka

Ivar: Szuka
Termet: Közepes
Szín: világosbarna
Születési idő: 2019-01-01 Bekerülési idő: 2021-10-01

Fiatal anyuka. Nálunk nevelte fel kölykeit, most már kikerült egy külső kifutóba. Erősen németjuhászra emlékeztet az alkata, de kisebb és „sárga”, középhosszú szőrrel. Nagyon szép, de egyelőre még bátortalan lány. Ezt remélhetőleg hamar levetkőzi nálunk, ha rájön, hogy most már soha nem fogja senki bántani. 

Egyelőre nem ismerjük a természetét, csak az első benyomásainkat tudjuk megírni. Fotózáshoz kivittük a szabadba. Ott is félénk volt még, így nem derült ki, hogy hogyan reagál a többi kutyára, a cicákra, de elfogadta az emberi érintést, a simogatást. Biztos, hogy még sokat kell vele foglalkozni, tanítani, nem valószínű, hogy eddig bárki is megtette volna ezt. Ha tényleg van benne németjuhász vér, akkor biztos, hogy okos, tanulékony és figyelmes kutyussá válik, mikor valakit végre megszerethet. Akár lakásban is ideális társ lehet. 

Nagyon várjuk, hogy bukkanjon fel kétlábú társa, akivel sok évet együtt fog eltölteni. 

 Önkéntesünk leírása: Dorka egy tündér, ez volt az első gondolatom mikor megláttam őt. Rég találkoztam már a menhelyen ilyen türelmes kutyussal, aki békésen kivárta amíg felkészültünk a sétára. Elsőre kissé tartózkodó és félénk, de viszonylag hamar oldódik, ha az ember szeretettel közeledik felé. Elfogadja a simogatást sőt a séta során az embernek feltűnik, hogy valószínűleg egy állandó gazdival az életében hamar bújós kutyává válna, nagyon is igényli az emberi törődést. Kiváló sétapartner, nem húz, nem rángat, szépen közlekedik pórázon bár időnként még noszogatni kell. Jelenlegi lakótársával Márkóval szemmel láthatóan jól kijön, a habitusbeli különbségek ellenére is, de valószínűleg egy nagyobb dominánsabb kutya mellett azért elveszne. Bizonyára nehéz múltja miatt egyelőre ösztönösen keresi a biztonságot nyújtó helyeket, néha bizonytalanul összerezzen egy-egy hirtelen mozdulatra és kerüli a konfliktus más kutyákkal. Ellenben a cicák nagyon is érdeklik. Kergetné őket önfeledten csak ne lenne az a fránya póráz 😃 Szerencsére közepes termete és simulékony természete miatt könnyen irányítható és valószínűleg egy szerető gazdi mellett könnyen tanítható is lenne. Olyan kutyus, akit akár lakásban is el tudok képzelni. Dorkát azonnal a szívembe zártam és remélem mihamarabb rátalál az a gazdi aki kis türelemmel és sok szeretettel fogadja őt otthonába.

 

Örökbefogadom!