Lutri

Lutri

Ivar: Szuka
Termet: Kicsi
Szín: homokszínű
Bekerülési idő: 2021-09-10

Zsemleszínű, kistermetű, nagyon takaros kutyalány.

Úgy tudjuk, hogy láncon élt mielőtt hozzánk került. Nem volt szerencséje eddig az emberekkel, erős benne az önvédelmi reakció mikor a kennelben van. Biztos, hogy bántották, jelenleg még fél az emberi kéztől. Azt sem veszi jó néven, ha valaki benyúl a rácson, azt meg pláne nem, ha bemegy hozzá és pórázt, nyakörvet szeretne tenni rá. Ettől függetlenül ki szokott jutni sétálni és olyankor semmi gond nincs vele, őt is elvarázsolja a külvilág, az illatok, az ingerek. Nagyon kényelmesen lehet vele sétálni, ha a kezdeti nehézségeken túlesünk.

Egy kölykével került be hozzánk, akit anyaoroszlánként védelmezett. Mindenkire támadott akkor is, mikor csak a ketrecét próbálták takarítani. A gyerkőc gazdához került, Lutri magára maradt. A karantén zárt világából kikerült egy több fős kifutóba, ahol megfelelő mozgásmennyiséghez jutott. Lassan lehiggadt. Annyi maradt a kezdeti hárpiából, hogy néha bizony csipked. Mivel nem lehet előre kiszámítani, hogy éppen milyen hangulatban van, ezért kapta a Lutri nevet. Valójában vágyik a figyelemre, simogatásra, de néha közben rátör a félelem és olyankor odakap. Általában csak jelzésként, de mindenképpen vigyázni kell vele egyelőre. Ez a viselkedés folyamatosan enyhül nála, lehet, hogy rövid idő múlva már nem is fogunk emlékezni rá, de jelenleg még gyerekek mellé biztos, hogy nem való. 

Türelmes, határozott gazdára van szüksége, aki mellett el fogja hinni, hogy nem fenyegető szándékkal közeledik hozzá. Biztos, hogy nem öt perc, míg el lehet nyerni a bizalmát, de ha sikerül, az sokkal erősebb kapocs lesz, mint az egyszerűbb természetű kutyáknál. 

 

Örökbefogadom!