Pedro

Pedro

Ivar: Kan
Termet: Közepes
Szín: tricolor
Bekerülési idő: 2021-04-01

Pedro kutyánk tavasszal került be a menhelyre. Kistermetű, jó külsejű kan, rengeteg rossz tapasztalattal, amitől elvesztette a bizalmát az emberekben. Lehet, hogy nem is elveszítette, hanem ki sem alakulhatott benne az a bizalom, ami a kutyák legfontosabb tulajdonsága. Nem tudjuk, nem ismerjük a történetét. 

Hosszú idő telt el már nálunk, amit nagyrészt elbújva töltött. A menhely valójában egy nagyon ingerszegény környezet és ez sokszor segít abban, hogy elfelejtsék a múltban őket ért rémes tapasztalatokat. Idővel szinte minden félős kutya lassan megváltozik, főként, ha valaki foglalkozni kezd vele intenzívebben. Sajnos erre nagyon kevés nálunk a kapacitás. 

Nehéz ilyenkor eldönteni, hogy mi segít rajta többet. Az, ha bekerül mellé egy olyan kutyus, aki szívesen teremt kapcsolatot az emberekkel, vagy ha egyedül marad és neki kell ezt megoldania. Néha, ha a társa túl lelkes, akkor hiába próbálkoznak önkénteseink, a másik kutya nem engedi, hogy eljussanak hozzá. Ennek ellenére a legtöbb esetben lassan megérti – látva a másikat – hogy nem minden ember ellenség. 

Pedronál egyelőre éppen csak elkezdődött a folyamat, de talán lassan megtörik a jég és bizalmat szavaz a kétlábúaknak. Nincs benne agresszivitás, csak bizonytalanság, de látszik, hogy most már el tudna indulni ezen az úton. 

Nagyon jót tenne neki, ha valaki rászánná az idejét és rendszeresen látogatná. Beülne a kennelbe, foglalkozna vele és megpróbálná elnyerni a bizalmát. Ha ez sikerül, akkor már hamar gazdára fog találni, hiszen ideális méretű és nagyon csinos kutyus, aki megérdemelné, hogy igazi társa legyen valakinek, akit mindennél jobban szerethet. Azért született kutyának, hogy ezt megtapasztalhassa.

 

Örökbefogadom!