Szuzi

Szuzi

Ivar: Szuka
Termet: Nagy
Szín: barna fehér
Születési idő: 2015-01-01 Bekerülési idő: 2021-09-10

Rossz helyről, még rosszabb körülmények között került hozzánk Suzy, ez a nagy, bucifejű tündér. Nem mai csirke már, mégis chip nélkül, ivarosan került ide, látszik rajta, hogy sok kiskutyát kellett “kitermelnie”, mielőtt megváltak tőle. 

Nem tudom Suzynak ezelőtt milyen tapasztalatai voltak emberekkel, de szerencsére nem látom rajta, hogy félne tőlük. Sőt, nagyon is szereti őket, boldogan röfög, ha simogatják, ha pedig teljesen megvan a bizalom akkor szinte belebújik az emberbe. Pórázon meglepően szépen sétál, nem kell hozzá különösebben nagy erő vagy határozottság. 

A cicák érdeklik, nagyon menne utánuk. Jelenleg van két kenneltársa, egy nagytestű fiú és egy közepes kislány, velük jól megvan. Séta közben, ha másik kutyát lát van hogy feszült lesz, ugat vagy szomorúan nyüszít, de olyan is előfordult, hogy rá se hederített a szembe jövő kutyusra. Valószínűleg kitartással és következetességgel össze lehetne szoktatni másik kutyussal.

Önkéntesünk írta róla: Ő egy gyönyörűséges érett hölgy. Bundájának csodás, egyedi színvilága könnyen magára vonja a tekintetet. Alkata első pillantásra talán harciasságot sugall, de ez csak a felszín.

Egykori gazdája egy szomorú napon kikötötte a menhely bejáratához, majd egyszerűen sorsára hagyta. Ott várt egyedül, kiszolgáltatottan, amíg a gondozók rá nem találtak. Elképzelni is nehéz, hogy mekkora fájdalmat élhetett át akkor. Mindezek ellenére Szuzi nagyon jó fej. Kedves, jámbor, bízik és szeret. 

A közös sétánk alatt nagyon szépen viselkedett, nem húz, igazán kellemes sétapartner. Egyáltalán nem morgott és nem ugatott senkire, semmire. Amikor váratlanul két nagytestű kutyus keresztezte az utunkat, nem támadott, csak figyelt nyugodtan, érdeklődve. 

Simogatásra, szeretgetésre mindig kapható és ha egyszer belekezdtünk, bizony nehéz abbahagyni. Nagy, kerek buksija, lágy tekintete még a jeget is megolvasztja.

Kicsivel azután, hogy elváltunk hallottam, amint a kennelben sírdogál. Azt hiszem, ez mindent elmond. Szuzi nagyon várja, hogy eljöjjön érte egy szuper gazdi, aki soha nem hagyja el.

Örökbefogadom!