Pocok

Pocok

Ivar: Szuka
Termet: Kicsi
Szín: barna
Bekerülési idő: 2021-08-01

Kistestű, rövid szőrű, nagyon félénk kislány. 

Tavaly nyáron hat nagyon megrettent, kis termetű kutyus került be hozzánk. Eleinte csak egy kupac összebújt apróságot láttunk. Ha sütött a nap, kicsit előbújtak napozni, de általában elbújtak. Az emberekkel eleinte semennyire sem voltak hajlandóak felvenni a kapcsolatot. 

Az elmúlt év alatt öten már gazdára találtak – bátorságuknak megfelelő sorrendben. A legnyuszibb még mindig nálunk él. Mivel télen nagyon fázott, fedett helyen töltött több hónapot, így meg sem akadhatott rajta senki szeme. 

Ahogy jött a meleg idő, kikerült egy olyan kifutóba, ahol több másik apró kutyával él együtt. Ezek a kutyusok bátrabbak, nyitottak az emberek felé és mostanra Pocok is eltanulta tőlük. A menhely első részében van így folyamatosan látn embereket is, többen bemennek a kennelbe hozzájuk. Egészen megdöbbentem, mikor több hónap után megláttam és odajött a kennel rácsához és megszaglászta a kezemet. 

Tény, hogy még mindig bátortalan, de ugrásszerűen fejlődik az emberekhez való viszonya. Olyan gazdira volna szüksége, aki türelmes vele és megvárja, míg a bizalom kialakul a kiskutyában. Most már látszik, hogy vágyik rá, hogy valaki törődjön vele. Elképzelhető, hogy könnyebb volna neki második vagy harmadik kutyaként egy „falkában” szocializálódni, ahol el tudja lesni egy egészséges lelkű, nem bántalmazott kutya viselkedését, de az is lehet, hogy egyedüli kutyaként is hamarosan megtanul hinni abban, hogy a kétlábú nem ellenség.

Örökbefogadom!